Final de proiect

 Liceul Tehnologic Economic de Turism

a încheiat, cu succes, un nou proiect Erasmus+


        La sfârșitul lunii septembrie 2022, Liceul Tehnologic Economic de Turism a încheiat perioada de implementare a proiectului Erasmus+ VET „Start pentru o carieră europeană în servicii” (STEUCAS).
     Proiectul s-a derulat începând cu 1 octombrie 2020 și a avut ca obiective: dezvoltarea și aprofundarea rezultatelor învățării pentru elevi din toate domeniile de pregătire ale școlii (Turism/ Alimentație/ Comerț-Economic), prin efectuarea de stagii de practică la agenți economici din Spania și Portugalia; dezvoltarea competențelor de comunicare profesională într-o limbă de circulație europeană; promovarea egalității de șanse pe piața muncii a elevilor școlii; facilitarea dialogului intercultural și a toleranței în vederea promovării cetățeniei active europene.
        Pentru realizarea obiectivelor proiectului, Liceul Tehnologic Economic de Turism a avut drept parteneri două organizații intermediare (Esmovia-Valencia/ Spania și Mobility Friends- Barcelos/ Portugalia) și 22 de companii din Spania/ Portugalia, ca organizații de primire (9 restaurante clasificate la 3/4 stele, 7 unități de cazare clasificate 3/4 stele, 6 supermarket-uri aparținând unor mari lanțuri de magazine).
       Grupul țintă a fost format din 42 elevi din clasa a X-a, câte 14 elevi din fiecare domeniu de pregătire din școală, care au participat la două mobilități, în cadrul cărora au parcurs câte 3 săptămâni de stagii de practică la companiile din cele 2 țări.
        Prin participarea la proiect, elevii au dobândit cunoștințe și abilități în domeniul de pregătire profesională, competențe de comunicare în limba engleză și spaniolă/portugheză, capacitatea de integrare și de lucru în echipă. Aceste achiziții sunt certificate de documentele: Europass mobility și Work - placement pe care le-a primit fiecare membru al grupului țintă la finalul stagiului.
        În plan socio-cultural, grupul țintă a avut oportunitatea: de a interacționa și lega prietenii cu oameni aparținând unor culturi diferite; de a cunoaște nemijlocit cultura, istoria și tradițiile poporului spaniol/ portughez; de a-și deschide noi orizonturi de cunoaștere; de a deveni mai toleranți și empatici.
       Proiectul STEUCAS a adus grupului țintă beneficii și în planul dezvoltării personale prin creșterea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine, a responsabilității pentru propria dezvoltare, a independenței în gândire și acțiune.
        Feedback-ul oferit de membrii grupului țintă arată că oportunitatea de a participa la proiectul Erasmus+ VET„Start pentru o carieră europeană în servicii” (STEUCAS), a reprezentat o experiență unică, foarte interesantă și utilă atât pentru dezvoltarea lor profesională cât și pentru dezvoltarea personală.
      Activitățile și rezultatele proiectului sunt evidențiate de produsele realizate de echipa de management împreună cu grupul țintă, precum: pagina de Facebook, Blog, cont de Instagram, Caiete de practică: Alimentație/ Turism/ Comerț- Economic, film Mobilitate Spania, film Mobilitate Portugalia , Album STEUCAS, Ghid de bune practici în implementarea proiectelor Erasmus.





Comentarii

  1. A fost o experiență de neuitat, aș da orice pentru a mai trăi măcar odată acele momente speciale!
    Mulțumesc pentru tot celor ce au fost alături de mine și m-au încurajat să particip la acest proiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari! Foarte frumos!😍

    RăspundețiȘtergere
  3. O experiență unică🤩

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări copii, foarte frumos finalul de proiect, succes in continuare 🥰🥰😍😍😍👏👏

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitări dragilor🥰

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravooo succes!!!👏👏👏😍😍😍😍

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos, mult succes!!!👏👏👏☺️☺️☺️☺️☺️

    RăspundețiȘtergere
  8. Cea mai frumoasă experiență

    RăspundețiȘtergere
  9. 💖❤️❤️❤️❤️❤️❤️💖💖💖💖

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu